NorgesCup helg og HL skiskyting

Postet av Førde IL - Langrenn den 19. Feb 2024

I helga har det vore store arrangement i ulike deler av landet. I Granåsen, Trondheim vart det arrangert NM sprint og NC distanse for juniorar i langrenn. På Lillehammer vart det skutt og kjempa om gjeve plasser under HL skiskyting for G/J 15 & 16 år. 


NC Granåsen: Fredag vart det arrangert NM sprint klassisk stil. Førde Langrenn hadde 13 utøvere påmelde til start på det meste. Samla sett hadde krinsen 19 utøvere til start. Jenny og Aurora kvalifiserte seg til kvartfinaler, men gjekk dessverre ikke videre herfra. Været i Trondheim/Granåsen er prega av vestlandsveir. Dette fekk vi erfare laurdag, med null grader og tette snøbyger. Skikrinsens smørarar gjorde ei framifrå jobb, med solide ski for distanse klassiskrenn. 
Søndag vart det arrangert distanserenn med fellesstart for M og K 17-18, og individuell start for eldre junior. Med blå himmel og10 minus, vart det god glid og helg fast i sporet. Mange av utøverne har markert seg med nokre av dei beste resultata dei har hatt i karrieren. Og nokre av oss er nyleg tilbake etter lang tids skadeavbrekk, og har første store konkurranse på lang tid. Vi bør nemne: 

  • 8 topp 50 plasseringar, med 17. plass (Aksel), 25.plass (Niklas) og 34. plass (Jenny) som dei beste. 
  • 5 utøvere tok NC poeng, der Jenny tok poeng alle dagane
  • Ludvig, Thomas og Rebekka var rimeleg nær NC poeng, og vi hadde vel totalt 25 plasseringar blant topp 100 i alle klassene. Hovedlandsrennet Skiskyting Lillehammer 2024: Ida Frøysland, J15, frå Førde Langrenn var med i HL skiskyting i helga,. Det vart gjennomført langrennscross (4km) med strafferunder fredag, distanserenn (6km) med tidstillegg for bom laurdag og stafett (krinslag) søndag, der Ida hadde første etappe. 


Etter litt bom på skytinga fredag, satt alt laurdagen, der Ida fekk ein solid 4. plass av over 50 løparar i klassen. Ei solid prestasjon! Skiskytarjentene frå S/Fj fekk ei 5te plass på stafetten med til saman 3 strafferundar på laget. Ida går fort i sporet, og skal også være med på HL langrenn på Gåløå om 2 veker. Vi gler oss til å følgje med!!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.